fbpx
Creative Shelter weblogo

ga aan de slag!

maak je gratis
account aan

Kies het betaalplan dat het best aansluit bij je noden. Je kan je betaalplan op elk moment wijzigen.

Je betaalt voor het gebruik van Creative Shelter geen vast maandbedrag. Wij werken met een vergoeding per factuur (minimumbedrag van 12,5 euro). Hoe meer je via Creative Shelter factureert, hoe lager je vergoeding per factuur.

Voor iedereen die via je doorverwijzing ook met Creative Shelter factureert, krijg je gedurende een jaar 0,5% korting extra op je vergoeding.

Zelfs na de vergoeding aan Creative Shelter hou je 30% netto meer over.

Geen maandelijkse kosten. Je betaalt enkel een vergoeding per verzonden factuur.

kies je plan

 • Opvolging facturen
 • Betaaltermijn facturen
 • Uitbetaling vergoeding auteursrechten
 • Koppeling met boekhoud-pakketten
 • Billit-module voor aankoopfacturen
 • Support
 • Gefactureerd jaarbedrag

 • tot €15.000
 • €15.000 - €45.000
 • + €45.000

CLASSIC

Benut de essentie

%5.5

facturatietool enkel voor prestaties met auteursrechten.

 • 30 dagen
 • einde v/d maand waarin je klant onze factuur betaalt
 • standaard
 • Commissie per factuur

 • 8,5%
 • 7,5%
 • 5,5%
Selecteer

PREMIUM

Haal meer uit Creative Shelter

%6

facturatietool voor prestaties met én zonder auteursrechten.

 • zelf te bepalen
 • half en einde v/d maand waarin je klant onze factuur betaalt
 • priority
 • Commissie per factuur

 • 9%
 • 8%
 • 6%
Selecteer

Dit is wat onze freelancers over ons zeggen

 • Avatar Pieter D'Hooghe ★★★★★ een jaar geleden
  5 sterren, een perfecte score. Is dat niet wat overdreven? Wel, nee. Creative Shelter heeft mijn professioneel leven enkel … Meer verbeterd. Mijn facturatie verloopt simpeler, vlotter en ik houd er meer aan over. Daarnaast zijn ze superbereikbaar bij vragen en geven ze via hun nieuwsbrief updates over interessante zaken die je als creatieve zelfstandige niet zou mogen missen. Ook mijn klanten loven de vlotte en duidelijke documenten van Creative Shelter en mijn boekhouder werkt goed met hen samen. Wins all around!
 • Avatar Kristoff DE TURCK ★★★★★ een jaar geleden
  Netto een héél stuk meer overhouden door op een correcte manier gebruik te maken van de auteursvergoeding én ook nog eens … Meer zonder je daarbij het hoofd te moeten breken over het boekhoudkundige kluwen errond? Eerlijk, in het begin dacht ik dat het te mooi was om waar te zijn. Ik was aanvankelijk dan ook vrij sceptisch moet ik bekennen... Intussen zijn we echter een paar jaren verder en als fotograaf ben ik intussen een zeer enthousiaste gebruiker van de diensten van Creative Shelter. Dit is één van de diensten die oprecht zorgt voor een win/win situatie bij beide partijen! Verder ben ik zeer te spreken over de klantenservice en de regelmatige updates aan het platform. Een duidelijke en overzichtelijke structuur waardoor het aanmaken en opvolgen van zowel offertes en facturen een fluitje van een cent is geworden. Doe zo verder! Kristoff
 • Avatar Jan Matthys ★★★★★ een jaar geleden
  Ik ben reeds verschillende jaren klant bij creative shelter. Voor een klein procentje zorgen ze er voor dat ik elk jaar pakken … Meer minder belasting betaal (vaak vele duizenden euro's). Ze regelen alles tot in de puntjes en maken factureren ook makkelijker via hun handige app. Het is ook fijn om te weten, dat een team van juristen er baat bij heeft dat je facturen betaald worden. Ik heb ook al eens controle gekregen van BTW en directe belastingen en ze hadden niets aan te merken op het werk van creative shelter, alles is perfect conform de wetgeving. Ik ben bijzonder tevreden en raad het iedereen aan om met hen in zee te gaan.
 • Avatar Koen Mertens ★★★★★ 10 maanden geleden
  Ik beveel Creative Shelter aan, aan alle "creatieve" freelancers. Creative zorgt ervoor dat je fiscaal optimaal … Meer kan factureren door gebruik te maken van auteursrechten; Zij dragen het risico dat dit correct gebeurt wat voor gemoedsrust zorgt.
 • Avatar Friedel ★★★★★ 10 maanden geleden
  Ik gebruik Creative Shelter nu al meer dan een jaar en ben heel tevreden over hun diensten. Zowel Stan als zijn medewerkers … Meer staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen waar mogelijk. Door auteursrechten hou ik op het einde van de rit netto meer over en dit alles op een correcte manier. Er zijn ook veel mensen die recht hebben op auteursrechten die dit totaal niet weten, zo wist ik dit ook niet dat ik als software-ontwikkelaar. Een kennis van mij had Creative Shelter aangeraden en ik stond er eerst wat twijfelachtig tegenover, maar na een gesprek met Creative Shelter was ik overtuigd. Mede door het feit dat niets me bindt aan het platform. Na het uitproberen en berekenen van mijn eerste opdracht op Creative Shelter ben ik ook tot de conclusie gekomen dat dit echt om een win-win situatie gaat en gebruik ik hen nog altijd.
 • Avatar Jazz Heyninck ★★★★★ 10 maanden geleden
  Zeer tevreden. Ik gebruik Creative Shelter voor mijn fotografie & grafisch ontwerp. Bij vragen word ik ook altijd snel … Meer geholpen en dit bespaart mij een hoop werk uit.
 • Avatar Koen Lauwereyns ★★★★★ 3 maanden geleden
  Ik ben copywriter. Dat is met letters en zo. Misschien is het daarom dat ik niet al te zot ben van documenten waar er cijfers … Meer bij te pas komen. Ik wil het dan zo simpel mogelijk. Zoals in 'facturen sturen' bijvoorbeeld. Ik wil een factuur maken, opsturen en dan de betaling innen. Dat is al ingewikkeld genoeg.
  Creative Shelter zorgt ervoor dat het zo simpel blijft, ook sinds ik op mijn strepen sta inzake auteursrechten. Het aangename bijverschijnsel is dat er plots een pak meer inkomsten zijn. En ja, ik weet het: je kan die auteursrechten ook zelf regelen en blablabla ... Maar had ik al gezegd dat ik daar niet van hou? En dus heb ik met plezier de ellende geoutsourcet en heb ik het er graag voor over om daar een fee voor te betalen. Zeker als voor de prijs ook volgende services default inbegrepen zijn: na drie jaar steeds feilloos, vriendelijkheid, betrokkenheid en pro-activiteit.
 • Avatar Kimberly Lans ★★★★★ 3 maanden geleden
  Ik had geen idee dat ik auteursrechten kon verkrijgen voor mijn creatief werk. Toen ik daar research naar deed leek dit een … Meer verschrikkelijke administratieve last met zich mee te brengen. Totdat iemand mij Creative Shelter aanraadde. Na het volgen van een webinar en persoonlijk contact - waar ik al mijn vragen kon stellen - besloot ik het te proberen. Het platform blijkt heel gebruiksvriendelijk te zijn en het kost me minder tijd om een factuur te versturen via Creative Shelter dan het me normaal zou kosten. En dan hou ik er ook nog eens meer euro's aan over op het einde van de maand! Tot slot is de persoonlijke benadering heel fijn, je krijgt steeds heel snel antwoord op je vragen en er is een goede opvolging. Voortaan gaan al mijn creatieve facturen via CS!
 • Avatar david audenaert ★★★★★ 2 maanden geleden
  Ik werk als zelfstandig designer en illustrator ondertussen al 5 jaar met Creative Shelter, en kan hier alleen maar positieve … Meer dingen over zeggen. Los van het overduidelijk voordeel van de auteursrechten, is de app ook een zeer tijdbesparende tool voor iemand die liever met tekeningen bezig is dan met btw en facturatie. De extra opvolging die hun medewerkers bieden als er een factuur niet tijdig betaald wordt, zorgt ook voor een grotere en professionelere impact als wanneer ik zelf bel naar de laat-betaler. De app biedt ook interessante grafieken zodat je steeds weet hoeveel je al gefactureerd hebt per kwartaal, en welk deel daarvan naar auteursrechten gaat en hoeveel je al bespaard hebt door de app te gebruiken. Ik kan het dus elke creatieve zelfstandige aanraden!
 • Avatar Muriel Grégoire ★★★★ 2 maanden geleden
  Ik werk ondertussen al drie jaar samen met Creative Shelter voor de facturatie van mijn audiovisuele projecten en ben daar … Meer heel tevreden over. Het komt er vooral op neer dat je écht beduidend meer geld overhoudt aan de creatieve prestaties die je factureert. Via het platform kan je op een intuïtieve manier offertes en facturen aanmaken, wat je ook nog eens tijd bespaart én helpt bij je professionele geloofwaardigheid!
 • Avatar Sissel Steyaert ★★★★★ een maand geleden
  Ik ben zelfstandig fotograaf en beveel Creative Shelter aan alle zelfstandige die in de creative sector zitten aan.
  Via
  … Meer deze manier wordt een deel van je inkomsten minder belast door die auteursrechten.
  Buiten dat het voordeel op brengt, is het systeem zeer gemakkelijk om mee te werken.
  Ook handig met de grafieken om een mooi overzicht te hebben van wie er nog moet betalen, hoeveel auteursrechten dat je al hebt gekregen,...
  Ook als je vragen hebt, dan bellen ze of mailen ze zeer snel terug. Super service!

Bekijk alle reviews

Sounds too good to be true?
Dat begrijpen we!

De vele regels en het overaanbod aan informatie brengen soms ook je boekhouder in de war. Maar we stellen jullie beiden graag gerust. Al meer dan 300 boekhouders gebruiken momenteel ons systeem om (hun) freelancers te helpen hun auteursrechten te verzilveren. Wij staan 100% garant voor onze dienst!

we werken samen met

meer dan 300
boekhouders
en -kantoren