fbpx
+32 9 369 88 80

ik wil meer verdienen!

kom ik in
aanmerking?

Creative-Shelter-30-netto-meer-verdienen

Ben je grafisch ontwerper, web developer, fotograaf, copywriter, UX/UI-designer, auteur, journalist, software-ontwikkelaar, vertaler,… en heb je een eenmanszaak?
Dan kan je een pak belastingen besparen op je inkomsten dankzij auteursrechten.

Auteursrechten komen toe aan elke persoon die een concreet en origineel werk levert dat kan gereproduceerd, gedistribueerd, bewerkt, vertaald of publiek meegedeeld worden. Bijvoorbeeld software, broncode, databank,…

Wij hebben voor jou een korte vragenlijst gemaakt waarop je kan nakijken of je werk in aanmerking komt voor een vergoeding in auteursrechten.

Online infosessie

Hoe Creative Shelter je kan helpen? Ontdek het in slechts 20 minuten, online en gratis! We beantwoorden al je vragen onmiddellijk via de livechat.

Auteursrechten worden veel lager belast dan beroepsinkomsten.

Als creatieve freelancer bezit je automatisch auteursrechten op je werk. Het is degene die de auteursrechten bezit die het werk mag gebruiken.

Je opdrachtgever mag dus niet automatisch – en dus zomaar – gebruik maken van je werk. Daarom is het juridisch noodzakelijk om auteursrechten (gedeeltelijk) over te dragen (cessie) of toe te kennen (concessie).

Voor die overdracht of toekenning kan jij als auteur een vergoeding vragen. Die vergoeding wordt belastbaar als roerend inkomen (max. 15%).

Aangezien het roerend inkomen aan een aanzienlijk lager tarief belast wordt dan het beroepsinkomen, kan je op deze manier netto een pak meer (gemiddeld 30%) overhouden.

Waarom is het zo complex om gebruik te maken van fiscaal gunstige auteursrechten?

Je werk moet onder de noemer ‘auteursrechten’ vallen.

Je moet goede schriftelijke afspraken met je opdrachtgever maken over het gebruik van auteursrechten op jouw werk, zowel fiscaal als juridisch.

Je moet ook op voorhand schriftelijk bepalen hoeveel procent van je inkomsten auteursrechten zijn. Niet elke verdeelsleutel is voordelig.

Al deze schriftelijke afspraken moeten terug te vinden zijn in een opsplitsing op je factuur. Je dient voor elke opdracht nieuwe afspraken vast te leggen.

Je opdrachtgever moet de auteursrechten binnen de juiste tijdspanne en volgens de juiste procedure aangeven en vervolgens het juiste bedrag – berekend op jaarbasis van al je opdrachten – doorstorten en je fiscale fiches correct invullen.

Je boekhouder moet je belastingen correct aangeven, rekening houdend met de juiste verdeelsleutel.

ALLROUND SUPPORT

Van een dubbelcheck van je facturen op fouten tot advies over de marktconforme vergoeding en de opmaak van fiscale documenten.

LINK MET BOEKHOUDER

Al je facturen en fiscale documenten worden automatisch gedeeld met je boekhouder.

BETROUWBAAR

Je kunt 100% vertrouwen op onze werking. Onze verdeelsleutel heeft al verschillende belastingcontroles doorstaan.

VERZEKERD ADVIES

Wij hebben een rechtsbijstandsverzekering en staan je gratis bij in geval van fiscale controle.

Jij doet je job, wij nemen de complexe administratie op ons

Een vergoeding in auteursrechten levert je een enorm fiscaal voordeel op maar de juridische, fiscale en administratieve verplichtingen zijn erg complex.

Meteen de grootste reden waarom zoveel freelancers er geen gebruik van maken. Ook boekhouders zien er vaak geen beginnen aan.

Werk samen met Creative Shelter en verdien netto 30% meer zonder extra inspanning.

We zorgen ervoor dat jij aan alle fiscale en juridische regels voldoet en geven je administratieve ondersteuning. Jij houdt netto een pak meer over zonder dat je boekhouder en opdrachtgever met meer werk opgezadeld worden.

Sounds too good to be true?
Dat begrijpen we!

De vele regels en het overaanbod aan informatie brengen soms ook je boekhouder in de war. Maar we stellen jullie beiden graag gerust. Al meer dan 300 boekhouders gebruiken momenteel ons systeem om (hun) freelancers te helpen hun auteursrechten te verzilveren. Wij staan 100% garant voor onze dienst!

we werken samen met

meer dan 300
boekhouders
en -kantoren