Wie kan rekenen, rekent op Creative Shelter

Als je een vennootschap hebt, dan weet je wat goed is voor je portemonnee. En dan zal het je als muziek in de oren klinken dat je jaarlijks zo’n 15.000 euro méér kan overhouden. Gewoon, door je intellectuele eigendom slimmer in te zetten.

Time is money, en je verdient méér van allebei

Geef toe: je hebt genoeg aan je hoofd zonder je administratieve rompslomp. En toch is het net die eindeloze papiermassa die je heel wat euro’s extra kan gaan opleveren. Een auteursrechtenvergoeding zorgt namelijk voor een gigantisch fiscaal voordeel.

Maar auteursrecht is pijnlijk ingewikkeld, en daarom zijn wij er. Want wij houden wel van een uitdaging. Jij doet waar je goed in bent, wij zorgen dat alles volgens het boekje gebeurt. Da’s de deal. 

 

Benieuwd hoeveel jij méér zou kunnen overhouden? Vraag hier je gratis simulatie aan.

Wil je meer weten over auteursrecht?

Jij bent gebeten door code, wij door auteursrecht. Dingen die voor de rest van de wereld vrij raadselachtig zijn. En dus snappen we elkaar. We leggen je graag uit hoe we je precies kunnen helpen, en daar hebben we niet veel tijd voor nodig. Met een infosessie van 20 minuten maken we een verschil dat je vòelt in je portemonnee.

De drie stappen naar opslag

De wijzen uit het Oosten, de musketiers, Destiny’s Child… succes komt doorgaans in drieën. Het mag dan ook geen mirakel heten dat ook onze samenwerking uit drie stappen bestaat. In één twee drie—letterlijk—zorgen we ervoor dat je een pak meer verdient. Dat doen we zo:

1

Samen gaan we na of je in aanmerking komt om je auteursrechten te verzilveren.

 

Wil je al even zelf nagaan? Doe de test!

2

Als dat het geval is, controleren we de voorwaarden en overeenkomsten. Op basis daarvan schatten we in waar er ruimte is voor verbetering, en wat je daar concreet van mag verwachten. We berekenen een marktconforme vergoeding die aangeeft hoeveel jouw auteursrechten precies waard zijn.

3

En dan rest ons alleen nog het papierwerk. We zorgen voor de nodige contracten, voorwaarden en fiscale fiches. We zorgen dat alles wettelijk in orde is en dat de fiscus op z’n gemak is.

Wat jij hoeft te doen? Niks, behalve genieten van die extra centen.


In onze veelgestelde vragen vind je—jawel—veelgezochte antwoorden. Liever face-to-face? Boek dan een infosessie met één van onze experts.

Heersen zonder ruling

Auteursrecht is ingewikkeld. Zo ingewikkeld, zelfs, dat twijfel en verwarring ingebouwd zitten in de wet. Als je niet goed kan inschatten wat de impact van een beslissing is—zoals je auteursrecht verzilveren, bijvoorbeeld—kan je een akkoord met de fiscus sluiten. Zo’n akkoord heet een ruling.

 

Maar de regels over rulings worden steeds strenger. Bovendien duurt het vaak maanden voor je kan starten, en is zo’n ruling maar voor vijf jaar geldig. Dat trouwens enkel voor de situatie zoals ze aanvankelijk beschreven is, dus als je naast je IT-skills ook met fotografie of video aan de slag wil, moet je een nieuwe ruling aanvragen—met alle risico’s vandien.

Tenzij je met ons in zee gaat, natuurlijk. Bij Creative Shelter weten we namelijk precies waar we mee bezig zijn, waardoor we geen ruling moeten sluiten. Door onze jarenlange ervaring en expertise kennen we de fiscus door en door, en weten dus perfect wat wel en niet wettelijk is.

Misschien nog wel het beste voordeel van al: wij kunnen retroactief werken.

ls je vandaag met Creative Shelter aan de slag gaat, kan je meteen beginnen dromen over wat je met die extra centen gaat doen.

 

Vraag hier je offerte aan.

Non-stop ondersteuning​

Creative Shelter is er voor je in goede en slechte tijden. Zowel telefonisch als online kan je ons steeds al je vragen stellen! (Behalve of we de zin van het leven kennen, die laten we je zelf ontdekken).

Beste vrienden met je boekhouder​

Voortaan zijn wij de rechterhand van je boekhouder. Door alle kennis te delen die wij hebben kunnen dagelijks meer dan 400 boekhouders hun klanten blij maken. Wie kan rekenen, rekent op Creative Shelter.

100% betrouwbaar​

Je mag op beide oren slapen: als wij zeggen dat het juridisch klopt, dan is dat zo. We maken er een sport van om alle regeltjes te doorploegen en hebben er een hekel aan om de kantjes ervan af te lopen.

Verzekerd advies​

Creative Shelter geeft een rechtsbijstandsverzekering en staat je gratis bij wanneer je een fiscale controle hebt.