fbpx
+32 9 369 88 80

Verwerf auteursrecht

op het creatief werk
van je freelancers

Creative Shelter begeleidt freelancers bij het opstellen van de overeenkomsten waarbij de afspraken over auteursrechten juridisch correct op papier worden gezet. Zo ben je als opdrachtgever ook gerust.

Wist je dat…

bij de aankoop van codes, teksten, illustraties, foto’s, video’s … de maker de auteursrechthebbende van het geleverde werk blijft?

Wie betaalt, bepaalt dus niet helemaal wat er achteraf nog met dat werk kan of mag gebeuren. Als opdrachtgever mag je niet zomaar hun creatieve werk gebruiken, aanpassen, publiceren, vertalen, doorverkopen …

Tenzij je dat vooraf duidelijk anders afspreekt.

Wat doet Creative Shelter dan?

Creative Shelter begeleidt freelancers bij het opstellen van facturen waarbij de afspraken over auteursrechten op juridisch correcte wijze op papier worden gezet.
Zo ben je er als opdrachtgever zeker van dat je geen creatieve kat in een zak koopt.

We doen dit door op te treden als tussenpersoon. Je ontvangt dus een factuur van Creative Shelter.
Waarom doen we dat? Wanneer je een factuur zou ontvangen waarop een vergoeding voor auteursrechten wordt vermeld, dan creëert dat voor jou als opdrachtgever, extra werk. Je dient namelijk de roerende voorheffing in te houden, deze aan te geven en door te storten aan de fiscus. En dat binnen de 15 dagen en voor elke factuur. Elk jaar dien je bovendien dan voor elke freelancer een fiche op te maken.
Extra administratie dus.
Niet echt iets waar je op zit te wachten.

Doordat wij optreden als tussenpersoon nemen we je die administratie uit handen, ben je zeker van de auteursrechten en verdient je freelancer meer.

Een win-win dus.

Een supersmooth en simpel digitaal proces

jij

maakt afspraken met de creatieve freelancer over de gedeeltelijke of exclusieve overdracht van auteursrechten.

je freelancer

maakt een duidelijke factuur op in de online tool van Creative Shelter. Zijn/haar klant ontvangt een digitale factuur met duidelijke afspraken over auteursrechten. Alle administratieve en fiscale verplichtingen regelen wij.

Creative Shelter

treedt op als tussenpersoon en garandeert dat je over de nodige rechten beschikt op de werken die je creatieve freelancer voor je heeft gemaakt.

Je bent in goed gezelschap

Vandaag genieten al meer dan 5.000 opdrachtgevers van rust over hun auteursrechten. Elke sector is aanwezig: van nieuws en media tot IT-staffing, van overheidsorganisatie tot big four.

Meer weten?