Hoog tijd om jezelf opslag te geven

Als freelancer in de creatieve sector is het niet altijd even makkelijk. Jij levert hard werk, maar ziet een groot deel van je omzet verdwijnen als een Calippo in de zon (‘Dankjewel’, belastingdienst).

 

Goed nieuws: dankzij Creative Shelter ga je voortaan meer ijsjes kunnen kopen dan er in je diepvries passen. Door jezelf een vergoeding in auteursrecht uit te keren, houd je namelijk netto een pak meer over.

Leen De Smaele - Grafisch ontwerper

Auteursrechten voor eenmanszaken
Heel wat freelancers laten jaarlijks duizenden euro’s liggen. Waarom? Omdat ze te weinig kennis hebben van de regelgeving rond auteursrecht. Of ze weten wel wat die inhoudt, maar vinden ze te complex. Jij focust je toch ook liever op andere zaken?

Gelukkig sta je er niet alleen voor! Zoals iedere Suske een Wiske heeft, maar ook een Professor Barabas die op tijd en stond met goede raad komt, heb jij Creative Shelter. Wij combineren die twee rollen.

Wij kennen de fiscale en juridische regelgeving rond auteursrecht door en door. Laat ons, in tandem met je boekhouder, de kleine letters maar uitpluizen. Zo kan jij je bezighouden met waar je goed in bent én verdien je maandelijks gemiddeld 30% netto extra. Deal?

Infosessie

Méér verdienen voor hetzelfde werk, hoe zit dat precies in elkaar? En hoe kan jìj met auteursrechten aan de slag? In onze online infosessie doen we uit de doeken hoe Creative Shelter jou kan helpen.

Schrijf je in

In slechts 20 minuten loodsen we je door het hele proces. En als je vragen hebt, kan je die meteen kwijt in de live chat. Klaar om jezelf opslag te geven?

Vier stappen naar
extra inkomsten

1

Check eerst hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding uit auteursrechten.

 

Is dat het geval? Top: maak een account aan en factureer na elke creatieve opdracht via ons facturatieplatform voor eenmanszaken, Craft.

2

Wij kijken elke factuur na en sturen die naar je klant. Op die factuur staat je naam en logo (net als het onze). Het grote verschil met hoe je normaal werkt? Alles voldoet aan de complexe voorwaarden rond auteursrecht, zodat je juridisch als iscaal helemaal in orde bent.

3

Zodra je klant ons betaalt, storten wij je prestatievergoeding door. Zeiden we al dat we ook de herinneringen en – God behoede – aanmaningen en invorderingen* op ons nemen? Je vergoeding voor auteursrechten betalen we periodiek of onmiddellijk *.


* afhankelijk van het plan dat je kiest

4

Je boekhouder vindt in zijn Credit-platform alle facturen en fiscale fiches voor je btw-aangifte en personenbelasting zodat je vergoeding uit auteursrechten correct geboekt worden.

Inderdaad, het enige wat we van jou verwachten is een no-brainer: je facturen opmaken via ons facturatieplatform, Craft. That’s it. Geen extra maandelijkse kosten die voor verrassingen zorgen. Je betaalt gewoon per factuur. Benieuwd naar onze formules? Bekijk ze hier.

 

Meer weten? Check onze veelgestelde vragen of boek een infosessie. Wanneer je al overtuigd bent kan je hier nagaan of je in aanmerking komt en een account aanmaken.

Benieuwd hoeveel jij méér zou kunnen overhouden?​

Non-stop ondersteuning​

Creative Shelter is er voor je in goede en slechte tijden. Zowel telefonisch als online kan je ons steeds al je vragen stellen! (Behalve of we de zin van het leven kennen, die laten we je zelf ontdekken).

Beste vrienden met je boekhouder​

Voortaan zijn wij de rechterhand van je boekhouder. Door alle kennis te delen die wij hebben, kunnen dagelijks meer dan 400 boekhouders hun klanten blij maken. Wie kan rekenen, rekent op Creative Shelter.

100% betrouwbaar​

Je mag op beide oren slapen: als wij zeggen dat het juridisch klopt, dan is dat zo. We maken er een sport van om alle regeltjes te doorploegen en hebben er een hekel aan om de kantjes ervan af te lopen.

Verzekerd advies​

Creative Shelter heeft een rechtsbijstandsverzekering en staat je gratis bij wanneer je een fiscale controle hebt.