Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.
4.9/5 — 100+ Google reviews

Je auteursrechten zijn goud waard.

Creatief werk is beschermd door het auteursrecht. En dat kan jou gemiddeld 25% extra inkomsten opleveren.

Centen waar jij als eenmanszaak en creatieve freelancer gewoon recht op hebt.

50% korting

2 vrienden toegevoegd 
aan Creative Shelter

Betaling ontvangen

It's payday! Je opdrachtgever heeft je factuur betaald.

Netto/maand meer met Creative Shelter
€ 2.422
+25%
Voor wie

Kom jij in aanmerking?

Dé hamvraag. Want bij zo’n voordeel horen voorwaarden. En die goten wij in een simpele ‘kom ik in aanmerking’-test. 

Geen complexe vragenlijst, maar eenvoudige meerkeuzevragen. Ingevuld in zo’n 45 seconden (of doe jij het sneller?). Ontdek of jij in aanmerking komt voor een auteursvergoeding.

Zeker wel!
Copywriter
Journalist
Grafisch vormgever
Fotograaf
Videograaf
Hangt ervan af!
Content creator
Lesgever
Vertaler
Styling
Coach
Nee, sorry!
Tattoo-artiest
Beeldend kunstenaar
Consultants
Architect
IT-ontwikkelaar
Hoe werkt het voor eenmanszaken?

Simpel, maak een factuur via Creative Shelter

Jij maakt je factuur, wij doen de rest.

Geen gedoe of bergen werk, want daar heb je Creative Shelter voor. Jij factureert je creatieve prestaties en wij doen rest. Meer geld op jouw rekening? Check.

Fiscaal en juridisch in orde? Dubbelcheck!

Auteursrechten verzilveren, da’s een pak werk. Voor je klant. Dat werk neemt Creative Shelter over. Alles netjes op papier en de juiste regels gevolgd? Daar zorgen wij voor.

Overheid op de hoogte
Factuur betaald
Documenten ingediend
Percentage vastgesteld

Bij ons zit je veilig en verzekerd.

Je kan op ons én onze verzekeringen rekenen. Rechtsbijstand, BA-uitbating en professionele BA-verzekering? Bij ons ben je beschermd.

Verzekerd
Fiscale controle
Verzekerd
Materiële schade
Verzekerd
Schadeclaims
Verzekerd
Immateriële schade
Auteursrechten, 100% correct

Met Creative Shelter factureer jij je auteursrechten zonder zorgen en op een juridisch correcte manier. Want wij kennen àlle regels en voorwaarden.

Een no-worries klantendienst

Je eerste hulp bij auteursrechten en meer. Onze customer care is er met antwoorden, praktische hulp en gewoon als trouwe supporter.

Verzekeringen

Onze verzekeringen beschermen je tegen geschillen en schade aan derden. Zo kan jij doen wat je het liefste doet: je creatieve zelf zijn.

Luister je liever eens live? Volg een infosessie.

Wat zijn auteursrechten, hoe verdien je er geld mee en wanneer kom je in aanmerking? In onze online infosessie vertellen we je alles over een auteursvergoeding én kan je ons al je vragen live stellen (in de chat, geen paniek).

Voor eenmanszaken

Het Craft-platform

Het enige facturatieplatform dat je geld oplevert. Verzilver je auteursrechten in enkele kliks.

Het Craft-platform

De features van Craft

Meer dan een facturatieplatform. Zie het als je nieuwe administratieve buddy. Het tabblad dat altijd openstaat.

Een duidelijke opsplitsing

Een prestatie die beschermd is door het auteursrecht, factureer je makkelijk als een creatieve prestatie. De rest regelen wij.

Wat doe je met je rechten?

Bepaal zelf hoe je jouw auteursrechten toekent. Verleen je een licentie of draag je meteen alles over? In één klik is het geregeld.

Betaalopvolging

‘t Is gedaan met wakker liggen van klanten die niet betalen, wij trekken wel nog eens aan hun oren! Goeie nachtrust? Check!

Supersnel factureren met producten

Maak een product van jouw vaste diensten en je kan instant factureren. Nog sneller dan anders dus. En we zijn al zo snel!

Een levende community

Waar jij dus gewoon deel van kan worden. Leer andere freelancers kennen, ga een nieuwe samenwerking aan en klaag samen over trage wifi.

Stappenplan

Hoe werkt het?

1

Kom in aanmerking!

En maak dan je account aan natuurlijk. Gratis, geheel vrijblijvend, maar wel de eerste stap richting zo’n 25% extra, netto. Da’s de moeite.

2

Maak je eerste factuur via het Craft-platform

Een nieuwe creatieve prestatie om te factureren? Let’s go! Je prestatie duidelijk omschrijven, de rechten netjes overdragen of uitlenen op papier en klaar.

3

De menselijke check

Ons team van experts controleert elke factuur die jij maakt. We halen ons vergrootglas erbij en checken de kleinste details. Alles in orde? Dan keuren we ze goed.

4

Twee facturen! Ja, twee!

Goedgekeurd? Dan ontstaan er automatisch twee facturen: eentje van jou aan Creative Shelter en eentje van Creative Shelter aan je opdrachtgever.

5

Jouw voordeel, netto op je rekening!

Heeft je opdrachtgever betaald? Proficiat, jij hebt nu meer verdiend door je auteursrechten te verzilveren. High five!

Overtuigd?
Wacht niet tot morgen.

Craft-platform

En er is nog meer.

Integratie met Billit/Cashaca

Hoe fijn zou het zijn als de facturen die je opstelt via het Craft-platform rechtstreeks in Billit of Cashaca terechtkomen? Vonden wij ook, we’ve got you.

E-invoicing, e-wat?

In ‘t kort: een nieuwe manier om digitaal te factureren, die binnenkort verplicht is en wat extra werk vraagt. Voor Creative Shelter dan, want voor jou verandert er niets.

Alles vanzelf naar je accountant

Drop je facturen en creditnota’s snel en eenvoudig bij je accountant. Geef ons het e-mailadres via Craft en wij doen de rest.

“Als comedian en schrijfster had ik altijd al wat schrik van boekhouding. Maar bij Creative Shelter word je snel geholpen en is het contact altijd warm. Helemaal fan van. Dankzij hen kan ik me focussen op wat ik zelf het liefst doe: schrijven en optreden.”

Jo Verhenne
Comedian en copywriter

“Wat ik graag vanaf de eerste dag had geweten? Dat je auteursrechten kan factureren! Je houdt daar netto echt wel meer aan over.”

Ben Pannecoucke
Videograaf

“Als creatieveling ben ik niet graag bezig met administratie. Creative Shelter ontlast mij daarin.”

Kristina Voronina
Grafisch designer
FAQ

Ja, wij hebben antwoorden
 op jouw vragen

Kennis is er om uit te delen. En wij delen graag. Van kennis tot favoriete koekjes, bij ons ben je aan het juiste adres.

Vragenrondje, iemand?

Als ik met Creative Shelter werk, heb ik dan nog een accountant nodig?

Laat je accountant niet vallen als een baksteen, maar neem die mee in dit nieuwe avontuur! Want als het gaat over geld, dan klop je het best aan bij je accountant.

Een prangende vraag over auteursrechten? Daar staat onze deur voor open. Een beetje zoals de huisarts die je doorverwijst naar een specialist. Want als het over auteursrechten gaat, dan durven we met de hand op het hart zeggen dat wij specialisten zijn.

Maar ideaal is dus de combinatie van beide: onze expertise over auteursrechten, de kennis van je accountant om facturen in te boeken, je personenbelastingen op te volgen … Teamwork makes the dream work, zeggen ze dan.

Kan ik mijn huidige facturatietool blijven gebruiken?

Ja! Facturen met creatieve prestaties waarbij je graag je auteursrechten toekent (en daar dus geld voor krijgt), kan je via Creative Shelter sturen. 

Al die facturen die daar buiten vallen? Die kan je via je eigen gekozen facturatieplatform versturen.

PS In het Craft-platform is er een integratie voorzien met Billit en Cashaca, als je kiest voor het Premium-tariefplan.

Moet ik dan altijd mijn rechten helemaal afstaan?

Nee hoor, dat hoeft niet. Voor elke opdracht kan je kiezen of je je rechten overdraagt of alleen gebruiksrecht verleent. Je kan ook beslissen om rechten te verstrekken voor een bepaalde periode, of voor een specifiek doel. Dat is helemaal oké. Jij bent en blijft tenslotte de maker.

Ik ben vrijgesteld van btw. Kan ik toch samenwerken met Creative Shelter?

Zeker! Het enige wat je moet doen als je je registreert, is het vakje ‘vrijgesteld van btw’ aanvinken. Dat staat dan ook duidelijk vermeld op jouw facturen aan Creative Shelter.

Kan ik dat niet gewoon zelf?

Jawel, hoor. Dat kan. Maar de wetgeving is super ingewikkeld. Je moet aan heel wat voorwaarden voldoen en kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Je geeft je opdrachtgever trouwens ook een hoop administratief werk, waar ze vaak niet om staan te springen. Dat werk nemen wij over, als juristen en experts in het auteursrecht. Jij houdt van creëren, wij van regeltjes en admin.