Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Tijd om jezelf opslag te geven.

Verdien meer met je vennootschap door jezelf een extra vergoeding uit te keren die veel lager belast wordt. Hoe? Gewoon, door slim gebruik te maken van je intellectuele eigendom. En wij helpen je daarbij.

Over onze diensten

Een expert in je kamp

Slim gebruik maken van je auteursrechten kan een enorm fiscaal voordeel opleveren. Dat voordeel vertaalt zich in een vergoeding aan een verlaagd belastingstarief van 7,5%.

Zo'n auteursvergoeding is alleen nogal omslachtig om zelf te regelen. En waarschijnlijk bengelt ‘een immense papierberg beklimmen’ onderaan je to do-lijst.

Toch is het net die berg papieren die jou duizenden extra euro’s kan opleveren. Als expert in het auteursrecht ontwarren wij voor jou de wirwar aan regels, zodat jij zonder zorgen meer kan verdienen.

Dé waarom

Waarom Creative Shelter?

Wij weten wat de fiscus wil​

Onze jarenlange ervaring met auteursrechten en fiscale controles betekent dat wij weten wat wel én niet kan. Dat wil zeggen dat wij nog sneller en flexibeler te werk gaan en jij geld én tijd uitspaart.

We werken retroactief

We hebben geen teletijdmachine, maar je kan als vennootschap via ons wel je auteursrechten retroactief verzilveren. Zo levert ook het harde werk van de afgelopen jaren extra op.

100% betrouwbaar​

Je mag op beide oren slapen: als wij zeggen dat het juridisch klopt, dan is dat zo. Al sinds 2013 treden we op als lasthebber ad hoc. We weten wat we doen, en we doen het goed.

Verzekerd advies​

Creative Shelter biedt een rechtsbijstandsverzekering en staat je gratis bij als je een fiscale controle hebt. Nooit meer stressen over auteursrecht, dus.

Stappenplan

Drie stappen richting meer inkomen

1

De screening

Samen screenen we je vennootschap om na te gaan of je in aanmerking komt om je auteursrechten te verzilveren.

2

De inschatting

We maken een inschatting van hoeveel jouw vennootschap kan verdienen met auteursrechten.

3

Opstellen en klaar

Wij stellen alle nodige documenten op, jij kan zorgeloos genieten van je extra inkomsten. Bij een fiscale controle staan wij voor je klaar.

Wacht niet tot morgen

Hoe langer je wacht om met Creative Shelter in zee te gaan, hoe langer die welverdiende extra inkomsten op zich laten wachten. En die cocktails op dat subtropisch strand. Of die nieuwe fiets.

De experts

Ja, je kan dat ook zelf regelen

Maar da’s een risico.

Want aan auteursrechten hangen heel wat regels, fiscale voorwaarden en strakke deadlines vast. En dus ook sancties en boetes als je eens iets over ‘t hoofd ziet. Zorgen die je kan missen.

Dat risico mag je met een gerust hart bij ons droppen.

Je hoeft geen bestseller te schrijven om een auteur te zijn

Meer zelfs: ook designers, fotografen, regisseurs en nog tientallen anderen kunnen gebruik maken van hun auteursrechten.

FAQ

Ja, wij hebben antwoorden op je vragen

Wij zijn vrijgevig. Van onze favoriete koekjes tot de antwoorden op jouw vragen: we delen het graag!

Vragenrondje, iemand?

Moet ik iets wijzigen aan mijn huidige facturatie?

Nee, je mag blijven factureren zoals ervoor. We hebben een facturatieplatform, maar dat is specifiek ontworpen voor eenmanszaken. Een vergoeding in auteursrechten zit anders in elkaar voor een eenmanszaak versus een vennootschap.

Dus je facturen, die mag je opstellen zoals je gewoon bent. Geen opsplitsing nodig of specifieke aanpassing.

Wat is het voordeel van auteursrechten?

Auteursrechten kunnen je een fiscaal voordeel opleveren. Da’s een voordeel aan een lager belastingtarief dat belast wordt aan 7,5%.

Wil je weten of je in aanmerking komt? Doe de test.

Kan ik mijn loon verminderen als ik een auteursvergoeding ontvang?

Zo’n een vergoeding voor auteursrechten, dat komt bovenop je loon. Niet in plaats van je loon. Zie het als een bonus dat je krijgt, een extra voor je harde werk!

Welke activiteiten komen in aanmerking?

Activiteiten die beschermd zijn door het auteursrecht en waar je je rechten op overdraagt. Al is dat misschien wel wat vaag. 

Kom je vooral graag te weten of jij in aanmerking komt? Doe de test, de ‘Kom ik aanmerking’-test. Geen complexe vragenlijst, wel duidelijke meerkeuzevragen. In minder dan een minuut kom jij te weten of je in aanmerking komt voor een optimalisatie in auteursrechten.

Doe hier de ‘Kom ik in aanmerking’-test. 

Interessant om te lezen

Auteursrechten

Kom ik in aanmerking voor een auteursvergoeding?

Auteursrecht is niet alleen voor schrijvers, muzikanten en zo. Ook als copywriter, grafisch ontwerper, fotograaf … kan je recht hebben op een (fiscaal vriendelijke) auteursvergoeding.

Lees meer
Auteursrechten

Auteursrecht. Wat is dat eigenlijk?

Dankzij auteursrecht mag geen enkel werk zomaar zonder de toestemming van de auteur gebruikt of gedeeld worden.

Lees meer