Te mooi
om waar te zijn
te laten liggen

Bij Creative Shelter betaal je ons een vergoeding per factuur die je uitstuurt via ons Craft-platform. 

 

 

Want ‘vaste’ kosten, dat rijmt wat ons betreft niet goed op ‘free’lancer. Nul vaste kosten dus. Als jij verdient, dan wij ook. Anders niet.

Yassin Akhayad betaalt onze vergoeding met plezier!

Kies je plan

Met Craft krijg je standaard een heel aantal voordelen

Daarbovenop kan je per plan kiezen welke extra’s het beste passen bij jouw noden.

Onze vergoeding volgt het staffelprincipe en hangt af van hoeveel je factureert. Da's fair.

Hoe groter je omzet, hoe lager het percentage dat we aanrekenen. We werken met een staffelprincipe — een beetje zoals de belastingen dus.

 

Een voorbeeld. Stel dat je een Classic account hebt, dan betaal je ons voor de eerste € 15.000 die je verdient 8,5%. Voor de volgende schijf, tot € 45.000, betaal je 7,5%. Alles daarboven verrekenen we aan 5,5%.

Hoeveel factureer jij ongeveer per jaar?​

* enkel als je nog geen Billit-account hebt

Ik hoor je al denken… Wil je toch liever even berekenen hoeveel jouw voordeel concreet bedraagt en of Creative Shelter wel de moeite is voor jou?

 

Snappen we! En we helpen je graag even mee met het rekensommetje, zodat alles helder is voor jou. 

  In welke sector ben je voornamelijk actief?*

  Verklaar iets anders 🙂

  Wat jij tekent en ontwerpt, telt als creatief werk. En dus rusten er auteursrechten op. Dat is goed nieuws, alleen kunnen wij je niet helpen zolang je vanuit een eenmanszaak werkt. Als architect ben je een vrije beroeper en aangesloten bij de Orde van Architecten — en wij zijn nu eenmaal geen architect.

  Start je als vennootschap? Neem contact met ons op.

  Voor welk bedrag wil je een inschatting?*

  Goed nieuws!
  In een eerste ruwe schatting zou jij dankzij Creative Shelter netto € meer overhouden op je bedrag.

  Dit komt uiteraard heel snel uit een computer berekening, rekening houdend met 20% kosten, 20,5% sociale bijdragen en een personenbelasting tarief van 45%. Het kan goed zijn dat jouw situatie ander is.

  Wil je een persoonlijke, gedetailleerde berekening?

  Je voornaam*

  Je achternaam*

  Het gebeurt wel eens dat we nog bijkomende vragen hebben. Op welk telefoonnummer kunnen we je eventueel bereiken?

  Je e-mail adres*

  Om nog even heel duidelijk te zijn: zelfs na de vergoeding die je ons betaalt, hou je 30% netto meer over.

  google-review
  Sissel Steyaert
  Sissel Steyaert
  Lees verder
  Ik ben zelfstandig fotograaf en beveel Creative Shelter aan alle zelfstandige die in de creative sector zitten aan. Via deze manier wordt een deel van je inkomsten minder belast door die auteursrechten. Buiten dat het voordeel op brengt, is het systeem zeer gemakkelijk om mee te werken.
  Muriel Grégoire
  Muriel Grégoire
  Lees verder
  Ik werk ondertussen al drie jaar samen met Creative Shelter voor de facturatie van mijn audiovisuele projecten en ben daar heel tevreden over. Het komt er vooral op neer dat je écht beduidend meer geld overhoudt aan de creatieve prestaties die je factureert.
  David Audenaert
  David Audenaert
  Lees verder
  Ik werk als zelfstandig designer en illustrator ondertussen al 5 jaar met Creative Shelter, en kan hier alleen maar positieve dingen over zeggen. Los van het overduidelijk voordeel van de auteursrechten, is de app ook een zeer tijdbesparende tool voor iemand die liever met tekeningen bezig is dan met btw en facturatie.
  Kimberly Lans
  Kimberly Lans
  Lees verder
  Ik had geen idee dat ik me voor mijn creatief werk kon laten uitbetalen in auteursrechten. Toen ik daar research naar deed bleek dit een verschrikkelijke administratieve last met zich mee te brengen. Totdat iemand mij Creative Shelter aanraadde.
  Lotte Naudts
  Lotte Naudts
  Lees verder
  Ik werd naar Creative Shelter doorverwezen door mijn boekhouder. Aanvankelijk was ik een beetje terughoudend, want 'ik moest dat dan weer allemaal uitzoeken'. Niets is minder waar, ik ben enorm tevreden van de goede service van Creative Shelter. Je wordt enorm goed geholpen en alles wordt heel goed opgevolgd.
  Koen Lauwereyn
  Koen Lauwereyn
  Lees verder
  Ik ben copywriter. Dat is met letters en zo. Misschien is het daarom dat ik niet al te zot ben van documenten waar er cijfers bij te pas komen. Ik wil het dan zo simpel mogelijk. Zoals in 'facturen sturen' bijvoorbeeld. Ik wil een factuur maken, opsturen en dan de betaling innen. Dat is al ingewikkeld genoeg.

  Je betaalt ons een vergoeding per factuur die je verstuurt. 

  Voor het tarief baseren we ons dan weer op welk betaalplan je verkiest en wat je per jaar factureert. Je leest het goed: hoe meer je factureert, hoe lager je vergoeding.

   

  In ruil voor die vergoeding kan jij makkelijk de juiste voorwaarden met je factuur meesturen en nemen wij al de rest over. Elke factuur wordt gecontroleerd, zodat jij 100% zeker mag zijn dat je aan alle kleine lettertjes voldoet. 

  Wij sturen je factuur door naar je klant, brengen je roerende voorheffing (en doorstorting daarvan) in orde, maken je fiscale fiches op en gaan achter de betaling aan.

   

  Fiscaal, juridisch — laat ons maar doen. Dat spaart jou en je boekhouder hopen tijd uit. 

  Maar het beste nieuws is dat jij nadat je ons betaald hebt, nog altijd 30% netto meer overhoudt dan voorheen.

   

  Daarvoor doe je het, toch?