Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Een BA-verzekering, bescherm jezelf extra dankzij Creative Shelter!

Nog een extra bescherming bovenop de rechtsbijstandverzekering. Niet in de vorm van knielappen of een helm, wel een (Professionele) Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA) via Creative Shelter. Gratis!

Er bestaan verschillende soorten aansprakelijkheden en hun bijhorende verzekeringen. Via Creative Shelter krijg je een BA-verzekering. En daar hoef je helemaal niets voor te doen, je bent standaard aangesloten voor de opdrachten die je via Creative Shelter factureert. 

De BA-verzekering is zo eentje die je best afsluit als je zelfstandig bent in hoofd- of bijberoep. Deze dekt namelijk de schade die voortkomt uit je beroepsactiviteiten, want daarvoor kan je je familiale aansprakelijkheidsverzekering niet aanspreken. 
Zo ben je helemaal gerust!

En dan kan je op ons rekenen, en dan bedoelen we op onze BA-verzekering die vanaf nu standaard is inbegrepen voor opdrachten die je via Creative Shelter factureert.

Je bent verzekerd voor zowel professionele fouten (BA-verzekering) alsook voor schade aan derden (BA-uitbating). En schade aan derden is bijvoorbeeld een letsel aan een klant of voorbijganger, tijdens de bedrijfsactiviteiten.

En wat met de franchise? Dat is het deel van de schade die je zelf moet betalen, als er iets zou voorvallen. 

Voor niet-professionele schadegevallen is dit 250 euro per schadegeval, denk aan onopzettelijke smaad en eerroof. Voor materiële schade aan het materiaal van je opdrachtgever, is dit 500 euro per schadegeval.

Deze bedragen liggen een pak lager bij de BA-verzekering via Creative Shelter, dan als je deze zelf zou afsluiten. Een win-win dus.

Moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen? Factureren via het Craft-platform, want enkel voor de opdrachten die je via Creative Shelter factureert, kan je rekenen op onze BA-verzekering.
Dus, tip, maak gebruik van onze offertemodule, zo is er een spoor van de opdracht die je aan het uitvoeren bent.

En lees je graag alles zelf eens tot in de details na? Dat kan hier, zo kan je de algemene en bijzondere voorwaarden zelf nog eens helemaal uitpluizen. En bij vragen mag je ons zeker bellen, mailen of een bericht sturen via de chat!

 

De voorwaarden, in het kort. 

Algemene voorwaarden

Voor wie niet graag de documenten uitpluist, vind je hieronder alvast een enorm beknopte samenvatting. Zo zie je al, in het kort, wat onder de dekking valt van de BA-verzekering.


Professionele Burgerlijke Aansprakelijkheid:

 • Dekking voor professionele fouten die schade veroorzaken aan derden.
 • Inclusief onopzettelijke inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, smaad, laster, en vernietiging/beschadiging/verlies van toevertrouwde documenten.
 • Dekking voor schade als gevolg van onopzettelijke inbreuk op geheimhoudingsplicht en schending van persoonlijke informatie.

Burgerlijke Aansprakelijkheid na Levering van Producten of na Uitvoering van Werken:

 • Dekking voor contractuele en extracontractuele aansprakelijkheid na levering van producten of uitvoering van werken.
 • Beperkingen van dekking volgens wettelijke bepalingen burgerlijke aansprakelijkheid.

Bijzondere voorwaarden

En voor de bijzondere voorwaarden, lees je tot hoeveel je verzekerd bent, inclusief de bijhorende vrijstelling. Hieronder vind je alvast een beknopte samenvatting.


Verzekerde Limieten voor Professionele Burgerlijke Aansprakelijkheid:

 • € 250.000 per schadegeval
 • € 5.000.000 per verzekeringsperiode
 • Vrijstelling van € 500

Gecombineerde limiet voor Professionele Burgerlijke Aansprakelijkheid en Burgerlijke Aansprakelijkheid na levering van producten of uitvoering van werken:

 • € 250.000 per schadegeval
 • € 5.000.000 per verzekeringsperiode

Dekking Rechtsbijstand:

 • Limiet van € 25.000 per geschil
 • Vrijstelling van € 620

Dit is de korte samenvatting van de voorwaarden die van toepassing zijn. Dus heb je het graag wat uitgebreider, dan kun je alle voorwaarden zelf nog eens lezen, hier zo