Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Eerste hulp bij een fiscale controle

Het is van dat, een bericht van FOD Financiën dat jouw eenmanszaak controle krijgt (in de vorm van een ‘vraag om inlichtingen’). Leuk is het niet, maar voor een controle over inkomsten uit auteursrechten staan wij voor jou klaar!

In de meeste gevallen heb je iets meer dan een maand de tijd om de fiscus een antwoord te bezorgen, maar wacht niet tot de laatste week om eraan te beginnen.

  1. Breng jouw accountant zo snel mogelijk op de hoogte, zo valt die ook niet uit de lucht en kan die meteen helpen waar nodig.
  2. Stuur de inhoud van jouw controle door naar administratie@creativeshelter.be, met jouw accountant in cc. Zo mist niemand belangrijke communicatie.
  3. Wij nemen de vragen door, en brengen jou en je accountant op de hoogte van wat er van jou of je accountant verwacht wordt (inlichtingen over boekhouding, btw, …), en waar wij jou bij kunnen helpen (inlichting over inkomsten uit auteursrechten).
  4. Je krijgt tijdig feedback van ons op de vragen die we voor onze rekening kunnen nemen.
  5. Jij en je accountant nemen de antwoorden door, en zorgen voor het indienen.

Mocht de fiscus toch niet akkoord gaan met onze ijzersterke verantwoording, geen paniek. Als Craft-gebruiker geniet je van een gratis rechtsbijstandverzekering voor de verantwoording van jouw auteursrechtendossier. We gaan dan ook nog een stapje verder en laten een antwoord opstellen door een advocaat. Meer informatie wat hier allemaal onder valt? Neem dan zeker even je raamovereenkomst bij de hand.

En zo zie je maar, bij Creative Shelter zit je helemaal goed.