Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Heb je als eenmanszaak een (professionele) burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA) nodig?

Het zal je maar overkomen: je maakt een onopzettelijke beroepsfout, al ben je een kei in je vak. De gevolgen kunnen je financieel de das omdoen. Ook al is het niet verplicht, toch is het aangeraden om goed verzekerd te zijn.

Het geeft jou en je opdrachtgever extra gemoedsrust. 

Professionele burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer verzekeren? Als je opdrachtgever dit contractueel vraagt of als je bijvoorbeeld duur materiaal gebruikt om je opdracht uit te voeren. 

Hoe pak je dit aan? Da’s simpel: neem contact op met je bank of verzekeringsmakelaar. Zij weten perfect wat je nodig hebt.

En hoeveel kost dat? Dat hangt af van de activiteit(en) die je uitoefent en de bedragen die je wilt verzekeren. Reken hier jaarlijks een paar honderd euro’s voor. Goed nieuws is dat je je BA-verzekering als jaarlijkse werkingskost kan inbrengen.

Automatisch verzekerd via Creative Shelter

Wist je dat sinds  1 januari 2024 alle opdrachten die je via het Craft-platform factureert, gedekt zijn door onze professionele burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering? 

Handig, toch? Als je ook rechtstreeks factureert - buiten Creative Shelter - raden we je aan om een extra BA-verzekering af te sluiten.