Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe factureer ik via Creative Shelter als ik ben vrijgesteld van btw?

Via het Craft-platform kan je eenvoudig je correcte btw-status aanduiden. Deze instelling vind je terug bij je profiel.

Als je jaaromzet als ondernemer onder de 25.000 euro ligt, kan je er voor kiezen om vrijgesteld te worden van btw. Je bent btw-onderworpen en je hebt een btw-hoedanigheid, maar daar blijft het bij. De btw-aangiftes en het aanrekenen van de btw naar je klanten toe mag je achterwege laten. 


Op je verkoopfactuur zal duidelijk vermeld staan dat je onder de vrijstellingsregeling valt waardoor er geen btw zal worden aangerekend op je factuur, van jouw kant uit. Hou er rekening mee dat wij (Creative Shelter) altijd btw aanrekenen aan je opdrachtgever omdat wij wel btw-plichtig zijn. Als je factureert aan een bedrijf dat btw-plichtig is, heeft dit weinig belang. Factureer je aan een particuliere opdrachtgever, dan speelt dit natuurlijk wel een rol, aangezien de btw hier nog eens bijkomt. 

Let op: als je op een bepaald moment niet meer onder de vrijstellingsregeling valt, moet je dit zo snel mogelijk aanpassen in je Craft-profiel! Anders zullen je facturen fiscaal niet langer in orde zijn.