Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe verander ik mijn btw-status?

Is je btw-status recent gewijzigd binnen de KBO*? Top, nu nog het nodige aanpassen op het Craft-platform.

Via jouw profiel - terug te vinden via het dropdown-menu rechtsboven - vind je jouw persoonlijke gegevens terug en ook je huidige btw-status. Is deze gewijzigd bij de nodige instanties? Ideaal, dan kan je deze hier ook aanpassen en meteen opslaan! 

Volg je de btw-vrijstellingsregeling? Dan zie je hier een balk, die je informeert hoeveel je nog kan factureren onder deze regeling, je maximale jaaromzet mag 25.000 euro zijn. Goed om te weten, deze houdt enkel rekening met de facturen opgesteld via het Craft-platform.

Als je btw-plichtig bent, krijg je hier een melding te zien dat je de gewone regeling volgt. Een balk is hier niet van toepassing. 

Tip! Verander/controleer je status steeds bij het begin van een nieuw kwartaal, zo worden al je verkoopfacturen correct opgesteld.


*KBO: Kruispuntbank der ondernemingen.