Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe vermijd je late betalers?

Als je je in bochten hebt gewrongen om deadlines te halen en tijdig je werk af te leveren, is het nogal vervelend als je factuur onbetaald bij je opdrachtgever blijft liggen. Maar hoe pak je zo’n netelige situatie op de juiste manier aan?

  1. Maak een offerte aan via ons platform. Zo begin je je project met heldere, duidelijke afspraken, en weet elke partij op voorhand wat hen te wachten staat.
  2. Als je een voorschotfactuur stuurt, krijg je al een deel van je werk vergoed voor het helemaal rond is. 30% van het totaalbedrag is de standaard.
  3. Is je opdrachtgever een goede vriend? Fijn, maar jullie hebben daarnaast ook een professionele relatie. Zorg ervoor dat je ook met goede vrienden steeds offertes opmaakt en afspraken vastlegt.
  4. Wil je late betaler dat je opnieuw voor hen aan de slag gaat? Ook dat kan natuurlijk, maar je zet nieuwe aanvragen beter even on hold tot je je welverdiende geld hebt gekregen.


Als je Premium klant bent, kan je op onze diensten rekenen om een advocaat in te schakelen. Zo gaan we steeds tot het uiterste. Nog steeds geen betaling? Dan kan je via ons kosteloos een invordering via de gerechtsdeurwaarder opstarten, als het zo ver komt.