Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe voeg ik een fotoalbum toe op mijn factuur?

Een fotoalbum kan je aan 6% btw factureren aan je opdrachtgever. Dit toevoegen op je factuur kan je doen door gebruik te maken van een aparte sectie.

Als je bij je registratie de activiteit ‘fotografie’ aanduidde, krijg je bij het aanmaken van een offerte of factuur de optie om een sectie voor een fotoalbum toe te voegen, naast de optie om een factuur- of offertelijn toe te voegen.

Alle lijnen die je onder deze sectie plaatst, worden op de offerte of factuur naar jouw opdrachtgever aan 6% btw gefactureerd.

Onder deze sectie mag je alleen prestaties/producten plaatsen die verbonden zijn aan dat fotoalbum, zoals: 

  • De fotoshoot zelf, je uren aanwezig op locatie en het bewerken achteraf. 
  • Een vergoeding voor de verplaatsing die je hebt gemaakt om de foto’s in het album te nemen. 
  • Drukkosten die je doorrekent aan je opdrachtgever.

Zo kan je je factuur opstellen, met het juiste btw-bedrag.

PS: Leverde je ook nog andere prestaties aan deze opdrachtgever, die niet verbonden zijn aan het fotoalbum? Voeg deze ook toe aan de factuur, buiten de sectie fotoalbum. Hier is het standaardtarief van 21% btw van toepassing en kan je alles groeperen op één factuur.