Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe ziet de factuur voor mijn opdrachtgever eruit?

Een factuur met wat meer kleur, de btw- en bankgegevens van Creative Shelter en alle rechten netjes op papier. Zo ziet onze factuur voor je opdrachtgever eruit. En natuurlijk: jouw input, jouw prijzen en een vermelding van jou als uitvoerder.

Jij geeft de input voor de factuur aan je opdrachtgever: een omschrijving, de prestatie (eventueel opgedeeld in verschillende prestatielijnen) en je prijzen. De correcte bijlagen of afspraken erbij en klaar.

Dan is het aan ons! Zodra jij je factuur hebt aangemaakt, maken wij op basis van deze info twee facturen. Een exemplaar voor jouw boekhouding met al je (btw)gegevens en een versie voor je opdrachtgever met de btw- en bankgegevens van Creative Shelter, waar jij vermeld staat als uitvoerder.

Een overzicht van de factuur

Bovenaan

Bovenaan staat ons factuurnummer. Dit wijkt dus af van jouw eigen gekozen factuurnummer. Daarnaast vind je er de gegevens van je opdrachtgever terug en kort jouw gegevens als uitvoerder.
Je btw- of bankgegevens vermelden we niet. En dat doen we heel bewust. Het is zo dat wij, Creative Shelter, de factuur versturen naar je opdrachtgever. Daarom vermelden we enkel onze btw- en bankgegevens.

VisualFactuur-02

Midden

In het midden vind je jouw prestatie(s). Gaf je een omschrijving in? Dan staat die bovenaan. Daaronder zie je alle prestatielijnen. Om verwarring te vermijden maken we in de prestatielijnen geen opsplitsing van je auteursrechten.
We nemen steeds jouw prijs exclusief btw en houden rekening met het btw-stelsel dat voor jouw opdrachtgever van toepassing is. Dit zal (zo goed als altijd) met 21% btw zijn, maar soms wordt de btw verlegd of zal er ‘export’ staan. Meer daarover kun je hier lezen.

VisualFactuur-03

Onderaan

Helemaal onderaan de factuur staan de bijzondere voorwaarden (als je die ingaf), onze btw- en bankgegevens en alle nodige gegevens voor de betaling.

VisualFactuur-04


Zo zie je maar: een groot verschil met jouw factuur, maar correct tot in de puntjes.

Algemene voorwaarden

Als allerlaatste vindt je opdrachtgever op de volgende pagina onze algemene voorwaarden* terug. Een gebruiksrecht of overdracht, afhankelijk van wat jij koos, plakken wij deze aan onze factuur.

En nu zijn we officieel klaar.

* Is er een raamovereenkomst getekend met je opdrachtgever? Dan geldt deze bovenop onze algemene voorwaarden, en verwijzen we hiernaar in de bijzondere voorwaarden. Da’s pas juridisch in orde zijn.