Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Kan ik mijn Creative Shelter-facturen ook zelf versturen?

Klantencontact is een van de allerbelangrijkste aspecten van je job als creatieve freelancer. We begrijpen het dan ook helemaal als je liever zelf je facturen verstuurt en het proces opvolgt.

Bij het aanmaken van je klant in het Craft-platform kun je ‘Zelf versturen’ aanklikken. Zo beslis jij welke documenten jij graag ontvangt, en welke rechtstreeks naar je opdrachtgever mogen. Zo heb je het verdere verloop van je project zelf in de hand.

We hebben er trouwens voor gezorgd dat je klant voortaan beter weet hoe de vork in de steel zit. Als het de eerste keer is dat je een factuur naar een klant stuurt via Creative Shelter, dan raden wij aan om je klant daarover in te lichten. Het volgende tekstje wordt sowieso met je eerste factuur meegestuurd:


Dag (klant),

Hier vind je factuur (#NR) van (freelancer). Omdat (freelancer) met Creative Shelter werkt, krijg je die factuur via ons. We stellen ons graag even aan je voor.


Creative Shelter helpt creatieve freelancers om alles uit hun auteursrechten te halen. De wetgeving rond auteursrechten is complex, maar wij loodsen hen er moeiteloos doorheen. We zetten fiscaal de puntjes op de i en nemen zo een pak kopzorgen weg voor alle betrokken partijen.

Je freelancer kan dus een pak meer energie aan je opdracht wijden. Maar verder verandert er voor jou weinig. Op elke factuur vermelden we namelijk duidelijk wie welke auteursrechten exclusief of gedeeltelijk bezit.

Meer weten? Bezoek onze website.

Warme groet, Creative Shelter


Als je factuur te laat wordt betaald, sturen we herinneringsmails uit. Je kan aanduiden dat jij deze graag ontvangt, of als deze rechtstreeks naar je opdrachtgever mogen.