Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Onderaanneming, wat is dat precies?

Misschien heb je als videograaf een opname laten monteren door een collega, of een graphic designer ingeschakeld voor de vormgeving.

Als je voor een bepaald project de hulp inroept van een andere creatieve freelancer, spreken we van prestaties in 'onderaanneming'.

Om een prestatie in onderaanneming te factureren, klik je in je factuurlijn op ‘soort prestatie’ en selecteer je ‘onderaanneming.’ Je kunt op deze inkomsten geen auteursrechten innen, omdat iemand anders het werk voor jou heeft gemaakt. Maar factuurlijnen in ‘onderaanneming’ zijn wel helemaal gratis.  Win-win!


Opgelet! Je mag enkel onderaanneming aanduiden op een prestatie waar auteursrechten op van toepassing zijn.


Psst! Werk je samen met een andere creatieve freelancer die nog niet weet dat je meer kan verdienen door te factureren via Creative Shelter? Shoot your shot en stuur een uitnodiging met jouw persoonlijke kortingscode. Na een registratie en factuur binnen één maand via jouw code genieten jullie beiden van een voordeel, maar je helpt er vooral iemand mee!

En wat houdt dit voordeel voor jou in? Je krijgt een korting op je huidige vergoeding, van 25% per gebruiker die je uitnodigt en factureert via het Craft-platform. Nodig je vier verschillende gebruikers uit, die allemaal factureren? Dan laat je Creative Shelter groeien, maar factureer jij ook volledig gratis. Een overzicht van je huidige promoties, als die er al zijn, kan je hier terugvinden.