Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wanneer kan ik factureren via het Craft-platform?

Elk mogelijk moment van de dag, maar dat zal niet het antwoord zijn dat je zoekt. Om te kunnen factureren via het Craft-platform zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Om te starten, je hebt een eenmanszaak met geldig btw-nummer. Dat is de eerste voorwaarde. Of dit nu gebeurt in hoofd- of bijberoep, als btw-plichtige of onder de vrijstellingsregeling, dat speelt allemaal geen rol. Zolang je voldoet aan een van deze combinaties, kan je al een grote stap vooruit zetten. 


De volgende stap, en minstens even belangrijk, zijn de activiteit(en) die je beoefent. Je hebt het hopelijk al gelezen, maar wij als Creative Shelter zorgen ervoor dat je jouw auteursrechten kan verzilveren. Alles over de voorwaarden van een auteursrechtelijk beschermd werk tot de vergoeding ervan, dat lees je hier


Graag wat voorbeelden van activiteiten die in aanmerking komen? Say no more! 

  • Je werkt in de audiovisuele sector, als foto- of videograaf, je verzorgt de postproductie en/of de montage, de regie, … 
  • Grafische ondersteuning is meer je ding. Je hart en ziel steek je in het ontwerpen van een huisstijl, affiches, lay-outs van magazines, wenskaartjes, … 
  • Een vlotte pen, overtuigend schrijven met een knipoog, voor copywriting kloppen ze bij jou aan. Of sta jij de copywriter bij, en français? Or in English? Als vertaler ben je ook meer dan welkom. 


Denk je nu ‘Ja, ik kom ook in aanmerking!’. Dan rest er jou nog één ding, een registratie doorlopen, de overeenkomst tekenen en je kan er aan beginnen!