Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wanneer ontvang ik de betaling van mijn factuur en hoeveel is dit precies?

Heeft je opdrachtgever onze factuur betaald, dan ontvang jij de eerstvolgende werkdag je betalingen. Meervoud, want je factuur en de betalingen worden opgesplitst.

Jij krijgt je beroepsinkomsten (en eventuele btw) en je vergoeding voor auteursrechten in twee verschillende betalingen op je rekening.


Het eerste deel, dat zijn je beroepsinkomsten plus alle btw (als je btw-plichtig bent). Op je beroepsinkomsten is 21% btw van toepassing, en op je vergoeding voor auteursrechten 6%. Al die aparte bedragen, die vind je terug op de factuur tussen jou en Creative Shelter.
Zo weet je precies hoeveel btw jij langs de kant moet zetten voor je aangifte!

Tip! Zet een deel (de helft bijvoorbeeld) van je beroepsinkomsten opzij voor de personenbelastingen en sociale bijdragen.


Het tweede deel, je vergoeding voor auteursrechten. Hier is de roerende voorheffing al voor berekend, en ingehouden. Dus dat bedrag dat je ontvangt, dat is na de roerende voorheffing. Die berekenen we en houden we in (dat is verplicht) en storten we door naar de fiscus. Op jouw factuur vind je terug hoeveel dit precies is. Meer over die roerende voorheffing lees je hier, zo ben je volledig up-to-date!

Tof nieuws: dit bedrag is dus volledig van jou. Alle belastingen of bijdragen zijn hier al op ingehouden. Anders gezegd; van dit deel hoef je dus niets opzij te zetten. Tof hé.


Een korte recap!
Wanneer krijg ik mijn betaling? De eerste werkdag, nadat wij de volledige betaling van je opdrachtgever ontvingen. Is de factuur gedeeltelijk betaald? Dan is het even wachten tot ze het restbedrag betaalden.

En hoeveel krijg ik precies? Dat hangt af van je factuur! Je ontvangt twee betalingen: je beroepsinkomsten en eventuele btw én als tweede je vergoeding voor auteursrechten.

Staat dat ook ergens duidelijk en overzichtelijk? Ja, klik op de drie bolletjes naast je factuur en kies voor ‘Meer details’. Daar zie je een samenvatting en de weg die je factuur aflegde, alsook de betalingen voor jou.