Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wat factureer ik als ‘geen creatieve prestatie’?

Alle prestaties waarvoor je geen auteursvergoeding voor kan ontvangen.

Je hebt bijvoorbeeld materiaal gekocht voor een styling, een font aangekocht, cameramateriaal gehuurd, verplaatsingen gedaan, drukkosten gemaakt, … kosten die je wilt doorfactureren aan je opdrachtgever. 


Het is belangrijk dat je deze steeds op een aparte factuurlijn vermeldt en dus ook kiest voor ‘geen creatieve prestatie’. Zo kan je je kilometervergoeding niet plaatsen op dezelfde lijn als je creatieve prestatie, omdat je op afgelegde kilometers geen auteursrechten kan ontvangen, bijvoorbeeld. 


De verdeelsleutel, die is niet van toepassing op deze prestaties. Deze valt volledig onder beroepsinkomsten, waar we een verlaagde vergoeding van 2,5% afhouden en er 21% btw van toepassing is; op de factuur tussen jou en Creative Shelter.

(Als je btw-plichtig bent natuurlijk.)