Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wat is de rechtsbijstandverzekering van Creative Shelter?

De holy trinity* van de verzekeringen, en één daarvan is onze rechtsbijstandverzekering. Want ja, bij Creative Shelter ben je driedubbel beschermd. En wat die rechtsbijstandverzekering juist inhoudt, dat leggen we hier uit.

Rechtsbijstandverzekering, in het kort wil dat zeggen wij je bijstaan bij een eventuele fiscale controle of een fiscaal geschil. En dat bijstaan, dat doen we bijvoorbeeld door de kosten voor onze rekening te nemen van je accountant, of eventueel een advocaat.

Rechtsbijstandverzekering, de niet zo beknopte versie voor diegenen die graag details hebben.

Wij helpen jou bij een fiscale controle, en dat kan verschillende vormen aannemen.

1/ Een vraag om inlichtingen

In dit geval ontvang je een brief van de overheid, met een vraag om inlichtingen over je inkomsten uit auteursrechten. Wij helpen jou bij het formuleren van een verantwoording van de aard van deze inkomsten. Dat gaat over de toegepaste verdeelsleutel of een hergebruik (100% auteursrechten bijvoorbeeld).

Extra werk die je accountant hiervoor doet, mag die aan ons aanrekenen. Wij betalen de kosten tot en met 250 euro.

2/ Bericht van wijziging

Hier gaat de overheid niet akkoord met je inkomsten uit auteursrechten en vragen ze om een wijziging ervan. Dan word je bijgestaan voor het indienen van een bezwaarschrift. 

De kosten de accountant of het ereloon van de advocaat, die betalen wij tot een maximaal bedrag van 2.500 euro, exclusief btw.

 

3/ Beslissing van de FOD Financiën aanvechten in een fiscale rechtbank

Stel, een beslissing die FOD Financiën nam, moet worden aangevochten voor de fiscale rechtbank. Dan schakelt Creative Shelter een advocaat in, die in jouw naam en voor jouw rekening mag optreden.

Het ereloon van deze advocaat, die nemen wij terug voor onze rekening met een maximaal bedrag van 15.000 euro, exclusief btw.

Zo zie je maar, je zit hier veilig en kan op ons rekenen. Maar vooral, krijg jij ooit een vraag om inlichtingen? Licht ons (en je accountant) zo snel mogelijk in, dan kunnen wij jou ook vanaf het begin ondersteunen.

 

* Die holy trinity: Professionele BA-verzekering, BA-uitbating en deze rechtsbijstandverzekering. Die zorgen ervoor dat je veilig zit in onze Shelter! Voor meer informatie over de BA-uitbating mag je mailen naar administratie@creativeshelter.be , die FAQ, die komt er snel aan!