Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wat is een BA-uitbating?

Soms vallen we wel eens in herhaling, zoals nu. Want we benadrukken graag dat je verzekerd bent bij Creative Shelter. Goed verzekerd. Zo goed, dat je op drie verzekeringen* kan rekenen (en op ons natuurlijk).

Maar wat houdt dat nu in, een BA-uitbating?

BA-uitbating, dat is wel weer een afkorting. De lange versie is burgerlijke aansprakelijkheid uitbating.

En wat houdt dat in, die BA-uitbating?

Het dekt onverwachte en opzettelijke schade die je veroorzaakt aan derden. Kort en krachtig.

En dan nu wat uitgebreider. Het dekt schade aan derden die veroorzaakt werd tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden, je activiteiten. En die veroorzaakte schade, dat gaat om materiële, lichamelijke of immateriële schade door een foute handeling of een vergetelheid.

De verschillende toepassingen van de BA-uitbating.

Zo een BA-uitbating, die wordt afgesloten met als doel de verzekerde - jij dus - binnen bepaalde grenzen te beschermen.

  • Waarborg uitbating: je bent verzekerd tegen schade die ontstaat bij het uitvoeren van je prestaties. Deze waarborg dekt de financiële gevolgen van je aansprakelijkheid.
  • Waarborg na levering: je bent beschermd als er na de levering van je diensten onvoorziene schade optreedt aan derden. Deze waarborg reikt verder dan alleen de initiële overeenkomst; het dekt ook de aansprakelijkheid voor eventuele schade aan derden veroorzaakt door het werk, de producten en hun bijbehorende elementen, zoals verpakkingen en instructies.
  • Waarborg beroepsaansprakelijkheid: je bent gedekt tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid voor schade aan derden als gevolg van je professionele activiteiten.

Voor hoeveel ben je dan verzekerd?

Een hoog bedrag. De dekking voor lichamelijke en materiële schade gecombineerd, met een limiet van € 2.500.000 per schadegeval.

Is er een attest dat ik kan raadplegen?

Dat is er zeker! Je vindt dat attest hier terug, en dat wordt jaarlijks vernieuwd. De nieuwste versie is altijd beschikbaar in januari/februari en zullen wij ook automatisch opladen.

 

* De drie verzekeringen op een rijtje: professionele BA-verzekering, rechtsbijstand en een BA-uitbating, die van hierboven.