Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wat vul ik in bij mijn jaarlijkse klantenlisting/btw-listing?

Verplichtingen als een freelancer, je hebt er wel enkele. De jaarlijkse klantenlisting is daar een van, maar hoe vul je deze precies in als je via Creative Shelter werkt?

Beginnen bij het begin, een klantenlisting (of btw-listing genoemd) is een jaarlijkse verplichting voor alle Belgische ondernemingen, inclusief eenmanszaken.
Dit is een opsomming van alle Belgische btw-nummers aan wie je diensten leverde in het afgelopen kalenderjaar voor een totaalbedrag van meer dan 250 euro, exclusief btw.

Meer informatie over verplichtingen en indieningen, die vind je hier terug. Ook als je onder de btw-vrijstellingsregeling valt, kan dit verplicht zijn.

In deze lijst mag je Creative Shelter opnemen, aangezien wij altijd optreden als je opdrachtgever. Voor je facturen via het Craft-platform natuurlijk. 
Zowel je beroepsinkomsten als vergoedingen voor auteursrechten neem je in deze lijst op, beide inkomsten zijn onderhevig aan btw met elk hun eigen percentage.

Benieuwd wat er nog belangrijk is voor auteursrechten in je personenbelasting? Dan kan deze blog je wel wat bijbrengen!