Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Welke btw wordt er geheven op mijn verkoopfactuur?

Ben je vrijgesteld van btw? Dan is het antwoord op deze vraag vrij eenvoudig, en heffen we uiteraard geen btw op je factuur.

Als je wel btw-plichtig bent, zit het iets anders in elkaar. Zoals je misschien weet is het standaardtarief voor btw 21%. Op de verschillende factuurlijnen (lees: beroepsinkomsten) wordt dus steeds 21% aangerekend. Het standaardtarief voor de auteursrechtenvergoeding is echter maar 6%. Op je factuur vind je dus een overzicht terug van het btw-tarief aan 21%, en—als je recht hebt op een auteursrechtenvergoeding—het btw-tarief aan 6%.

En nog eens herhalen, dit is allemaal van toepassing op je verkoopfactuur. Dat is de factuur tussen jou en Creative Shelter, die met je eigen gekozen factuurnummer, jouw btw-nummer en een grijze lay-out heeft. 

Let op: de auteursrechtenvergoeding op ‘computerprogramma’s’ vormt een uitzondering, en valt onder een btw-tarief van 21%.