Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Mijn opdrachtgever ontvangt een factuur zonder btw, maar ik krijg een factuur waar er wel btw op berekend wordt?

Klopt volledig en er is een hele goede verklaring voor, lees je nog even verder? En ja, je haalt hier nog steeds een voordeel uit!

Op het moment dat je een factuur aanmaakt op het Craft-platform ontstaan er twee facturen: 

  • een tussen Creative Shelter en je opdrachtgever, 
  • en een tussen Creatieve Shelter en jou. 

De factuur aan je opdrachtgever wordt verzonden zonder btw, als die voldoet aan strikte voorwaarden natuurlijk, maar jij krijgt een factuur waarop er wel btw berekend werd. 

Dit klopt, omdat wij als Creative Shelter een btw-plichtige onderneming zijn. De factuur tussen jou en ons is een volledig binnenlandse levering, de gewone btw-regeling is hier van toepassing.

Maar of je opdrachtgever nu een factuur met of zonder btw ontvangt, jouw betaling blijft ongewijzigd. De berekening voor je factuur gebeurt steeds op basis van het bedrag exclusief btw dat je aan hen factureert. De btw op jouw factuur berekenen we, na toepassen van de verdeelsleutel en krijg je erbovenop om later door te storten. 

Kleine tip, spreek altijd een prijs af, exclusief btw. Als je diensten dan gefactureerd worden aan het buitenland, kan je nog steeds dezelfde prijs hanteren en hou je er evenveel aan over. 

Buiten het Craft-platform kan je dus rechtstreeks factureren met de btw-verlegging, maar dan grijp je wel naast de auteursrechtvergoeding.

Dus ja, je houdt hier nog steeds meer aan over, beloofd!