Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Hoe ziet mijn factuur eruit?

Wanneer je via Creative Shelter factureert, ontstaan er eigenlijk twee facturen: één van jou aan Creative Shelter, en één van Creative Shelter aan je opdrachtgever. Wij treden dus op als tussenpersoon.

De bedragen die je via het platform ingeeft, nemen wij integraal over op de factuur aan je opdrachtgever (exclusief btw). Alleen de btw-percentages passen we nog aan. We maken op deze factuur dus ook geen opsplitsing tussen auteursrechten en gewone beroepsinkomsten—je auteursrechten zitten in het totale factuurbedrag verrekend.

30012024 VisualFactuur

Jouw verkoopfactuur
Jouw verkoopfactuur aan Creative Shelter is net iets anders opgebouwd. Laat ons even kijken hoe zo’n factuur er precies uitziet.

  1. Dit zijn de algemene factuurgegevens. Dat betekent, de datum waarop je factuur is opgemaakt, een factuurnummer dat past in je nummeringreeks, en de uiterste betaaldatum.
    In deze sectie wordt ook verwezen naar de raamovereenkomst die je hebt met Creative Shelter en zal ook je logo prijken (als je dat in je account hebt toegevoegd).
  2. Jouw gegevens (als dienstverlener) en die van ons (als tussenpersoon voor je opdrachtgever).
  3. De algemene beschrijving van je opdracht. Wees hier zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk, zodat je opdrachtgever—én wij als tussenpersoon—weten wat je precies hebt gepresteerd.
  4. Hier vind je alle gefactureerde items. Je zal zien dat de bedragen hier anders zijn dan wat jij hebt ingegeven. Dat komt omdat je vergoeding aan Creative Shelter eerst van het totale factuurbedrag wordt afgetrokken. Wat overblijft, wordt—afhankelijk of het om een creatieve prestatie gaat of niet—volgens onze 60/40 verdeelsleutel opgesplitst in prestaties en auteursrechten. De exacte verdeling is afhankelijk van de soort factuurlijnen die je hebt doorgegeven, zoals “creatief”, “niet-creatief”, “onderaanneming”, …
  5. In dit blok staat een overzicht van alle bedragen, zowel afzonderlijk als samengeteld. Hier vind je het totaalbedrag onderworpen aan de verschillende btw-tarieven, de effectieve btw-bedragen, het totaal van je verkoopfactuur, en de roerende voorheffing die wij voor je doorstorten naar de fiscus. Meer weten over hoe de btw precies wordt bepaald? Hier vind je alle info.
  6. Hier vind je twee bedragen terug, die wij je zullen overschrijven. Beide betalingen ontvang je de dag nadat wij het bedrag van je opdrachtgever ontvingen. Het eerste deel bevat je prestaties en het totaal aan btw. Hou er rekening mee dat je die btw nog moet doorstorten, en dat je nog een sociale bijdrage en belastingen zal moeten betalen. Het tweede deel is je netto auteursvergoeding. Meer weten over die betalingen? Klik hier.