Reken je rijk

Laat ons even berekenen hoeveel jij als eenmanszaak extra kan verdienen dankzij jouw vergoeding in auteursrechten – wees gerust, je hoeft je handboek wiskunde niet af te stoffen.

  In welke sector ben je voornamelijk actief?*

  Verklaar iets anders 🙂

  Wat jij tekent en ontwerpt, telt als creatief werk. En dus rusten er auteursrechten op. Dat is goed nieuws, alleen kunnen wij je niet helpen zolang je vanuit een eenmanszaak werkt. Als architect ben je een vrije beroeper en aangesloten bij de Orde van Architecten — en wij zijn nu eenmaal geen architect.

  Start je als vennootschap? Neem contact met ons op.

  Voor welk bedrag wil je een inschatting?*

  Goed nieuws!
  In een eerste ruwe schatting zou jij dankzij Creative Shelter netto € meer overhouden op je bedrag.

  Dit komt uiteraard heel snel uit een computer berekening, rekening houdend met 20% kosten, 20,5% sociale bijdragen en een personenbelasting tarief van 45%. Het kan goed zijn dat jouw situatie ander is.

  Wil je een persoonlijke, gedetailleerde berekening?

  Je voornaam*

  Je achternaam*

  Het gebeurt wel eens dat we nog bijkomende vragen hebben. Op welk telefoonnummer kunnen we je eventueel bereiken?

  Je e-mail adres*

  Meer verdienen dankzij je auteursrechten? Dat doe je zo!

  Simulatie eenmanszaken beroepsinkomen
  Op een ‘gewone’ factuur met enkel beroepsinkomsten betaal je gemiddeld 35% belastingen en 20,5% sociale bijdrage. Voor die berekeningen worden eerst je algemene beroepskosten afgetrokken. Wat daarna overblijft is je netto inkomen.
  Meer verdienen met een vergoeding uit auteursrechtensrechten

  Dit zijn de zuurverdiende centjes voor je verrichte uren, de sociale bijdragen, en de kosten die je maakt. Op dit deel krijg je geen belastingvoordeel, want je hebt er geen creatief werk voor geleverd.

  Die andere 50% is je auteursrechtenvergoeding. En dit is waar je heel wat extra centen raapt, want op dit deel moet je enkel een roerende voorheffing betalen die nooit boven de 15% gaat.

  Pieter is grafisch ontwerper in hoofdberoep en houdt dankzij Creative Shelter iedere maand 29,47% netto meer over.​

  1
  Pieter houdt van zijn job als grafisch ontwerper. Jaarlijks factureert hij 50.000 euro.
  2
  Na aftrek van zijn kosten, belastingen en sociale bijdragen houdt Pieter daar 20.670 euro netto aan over.
  3

  Gelukkig speelt Pieter het slim en factureert hij alles via ons online facturatieplatform voor eenmanszaken, Craft.

  4
  Pieter houdt nu 26.761,48 euro netto over. Katching: een stijging van maar liefst 29,47 percent, goed voor 6.091,48 euro!

  Klinkt te goed om waar te zijn? Nope, dit is exact hoe we het al jaren voor duizenden freelancers doen. 

  Meer weten?
  Schrijf je in voor een
  gratis infosessie!

  In onze online infosessie vertellen we je hoe je meer kan verdienen voor hetzelfde werk én kun je ons al je vragen live stellen. Je haalt er alleen maar voordelen uit, geloof ons.

  Auteursrechten in 20'
  voor eenmanszaken

  Een vergoeding voor auteursrecht factureren doe je niet zomaar. Er zijn heel wat regeltjes en het belast je opdrachtgever met een hoop administratie. Een van onze specialisten legt je in onze online infosessie uit aan welke voorwaarden jij en je factuur moet voldoen, en hoe wij je kunnen verder helpen. Je opdrachtgever wordt daarbij volledig ontlast! 

  Auteursrechten in 20'
  voor vennootschappen

  Wist je dat een vennootschap niet zomaar het auteursrecht bezit van zijn bestuurder(s)? Een van onze experten duikt samen met jou in het auteursrecht en wat dat betekent voor vennootschappen. Verder bekijken we of jij aan de voorwaarden voldoet om jezelf uit te betalen in een vergoeding voor auteursrecht en hoe wij je daarbij kunnen verder helpen.