Top view Craft Creative Shelter

Het verschil tussen een gewone factuur en die met auteursrechten.

Een factuur die je uitstuurt als freelancer wordt gezien als 100% beroepsinkomsten, lees: zwaar belast. Daarvan worden je beroepskosten afgetrokken en betaal je gemiddeld 35% belastingen en 20,5% sociale bijdrage op. Wat daarna overblijft, is je netto-inkomen.

 

Maar wanneer jij (een deel van) je inkomsten toekent als auteursrechten aan je opdrachtgever, kan je die factuur opsplitsen in 60% beroepsinkomen en 40% auteursrechten. 

 

En daar heb je je fiscaal voordeel! Op dit deel, je auteursvergoeding, betaal je enkel roerende voorheffing die nooit boven de 15% gaat.


Da’s dus netto meer verdienen, omdat je er recht op hebt.

Voor wie is het auteursrecht, kom ik in aanmerking?

Twijfel jij of je in aanmerking komt voor een vergoeding uit auteursrecht?

Tussenblok camera verf
Belastingsvoordeel met auteursrechten & Creative Shelter

Wie Creative Sheltert, heeft 0 administratie. En verdient gemiddeld 25% meer.

Een vergoeding voor auteursrechten, dat staat gelijk aan een berg administratie die je niet wilt beklimmen. Een hoop werk voor jou, maar nog meer voor je opdrachtgever. Of toch als je niet samenwerkt met Creative Shelter.

 

Een factuur aanmaken in ons innovatief facturatieplatform ‘Craft’, in enkele kliks. Dat is het enige wat jij hoeft te doen. Je opdrachtgever hoeft deze enkel te betalen en klaar. 

 

Een gemiddelde van 25% netto meer. Na onze vergoeding, en zonder extra administratieve kopzorgen. Want wie Creatieve Sheltert, verdient makkelijk heel wat meer.

Je auteursrechten factureren doe je in enkele kliks, via ons state-of-the-art-facturatie platform.

Je facturen aanmaken met ons facturatie platform is een no-brainer. Maak je opdrachtgever aan, beschrijf je opdracht en verstuur je factuur. Zo krijg je snel waar je recht op hebt.

Als je via ons factureert, kijken onze Customer Care experts elke factuur voor je na. We kennen de wetgeving als onze broekzak, en zorgen er dan ook graag voor dat je auteursrechten correct worden overgedragen en uitbetaald.

Onze gebruiksvriendelijke software houdt automatisch bij welke facturen betaald zijn, en welke opdrachtgevers nog even aan de mouw getrokken moeten worden. En we doen dat mouwtrekken gerust in jouw plaats. Zo kan jij je met je creatieve werk bezighouden.

Factuur aanmaken in het Craft platform

Twijfels, vragen, graag nog wat extra informatie?

Doe jij wel graag eens een deep dive in wat rekenvoorbeelden, wil jij nog wat concretere informatie over wat wel of niet in aanmerking komt en hoe dat nu precies werkt? Dat mag, dat kan.


Daarom organiseren wij wekelijks een live infosessie. Een moment om al je vragen live te stellen, zodat ook jij volledig mee bent.

Volg een infosessie. Schrijf je nu in:

Niet duidelijk?

Check onderstaande video.

Video afspelen

Wie doet dat nog?

Misschien ken je ze wel!

Video afspelen

Direct starten met meer verdienen?

Registratie op het Creative Shelter platform, Craft

Deze informatie is voor eenmanszaken. Maar niet getreurd, ook voor vennootschappen wij hebben de gepaste oplossing achter de hand. Ontdek onze oplossing voor vennootschappen.

Ben je een accountant en wil je eens samenzitten om te zien wat we voor jouw klanten kunnen betekenen? Maak een afspraak!