Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

Wat doet Creative Shelter precies?

Wat wij doen? Awel, veel. Al zeggen we het zelf. Zo zorgen wij er persoonlijk voor dat het stressniveau bij een freelancer onder het ‘ik ga hier al mijn haar uittrekken’-level blijft. En dat geldt ook voor alle opdrachtgevers.

Wij ontzorgen en voorkomen stressrimpels als het gaat over auteursrechten.

Voor we beginnen aan de ‘wat’, is de ‘wie’ ook belangrijk.
Een kennismakingsrondje lees je hier.

Auteursrechten, da’s een berg werk

Maar onze stapschoenen staan al klaar.

Fiscale verplichtingen, juridische formaliteiten, een correcte boekhouding, … Er is heel wat nodig om in orde te zijn (verdeelsleutel toepassen, de roerende voorheffing berekenen en aangeven bij de ficus, …). En dat werk ligt voor een groot deel bij je opdrachtgevers. Je moet hen dat dus uitleggen én ervoor zorgen dat zij het goed opvolgen. Lees: gigantisch veel extra opvolgwerk, terwijl jij gewoon recht hebt op die extra centen.

Jij factureert, wij doen de rest

En voor dit kan, moet je eerst langs start: wij checken of je in aanmerking komt voor een auteursvergoeding.

Daarna volgt het factureren. Van elke factuur die jij aanmaakt, worden er twee verschillende exemplaren gemaakt. Een voor jouw boekhouding en een voor je opdrachtgever.

Jij vult alles in op je factuur: je prestaties, hoe je je rechten overdraagt, … Op basis daarvan passen wij de verdeelsleutel toe en berekenen we de roerende voorheffing. Dat bedrag houden we af en storten we door naar de fiscus. Dat is werk waarmee je anders je opdrachtgevers opzadelt. Wij nemen dat van hen over.
Die roerende voorheffing is één ding. Daarnaast heb je de verplichte jaarlijkse fiscale fiche 281.45. Die is belangrijk voor je personenbelasting, om fiscaal helemaal in orde te zijn. Die fiscale fiche 281.45 stellen wij jaarlijks voor jou op. Opnieuw wat werk bespaard voor je opdrachtgever.

En daar stopt het niet, want je kan gewoon écht op ons blijven rekenen. Zo kan je gebruik maken van onze handige facturatietool (het Craft-platform) met de optie om instant te factureren, wij volgen je onbetaalde facturen op, een supersnelle service mét heel snelle uitbetaling, de Craft Community, … Een lang lijstje dus, met enkel voordelen.

Dus, lang verhaal kort: wij ontzorgen jou en nemen jou en je opdrachtgever veel werk uit handen. En dat doen we met plezier.